fredag 24 december 2010
torsdag 23 december 2010
Smakkalendern Lucka 23
I desserter är det allra lättast att lyfta fram grapefrukt och annan citrus som har tydlig bitterhet. Det hjälper till att balansera det söta som ofta finns i dessertsammanhang. Med syran blir det dessutom en frisk markör. Man bör tänka på att tillsammans med andra råvaror med tydlig bitterhet, som ex en av desserthuvudrollerna, choklad, kan det lätt blir för bittert. De båda hejar på varandra och det blir inte ett gott resultat. Där behöver den bittra grapen en sötare medspelare, som kanske vit choklad eller mejerisötma i form av grädde. Det är därför grape oftare förekommer som sorbet (mkt socker) än i glassform.
Annars är det jul och vinter med alla kålsorter som finns att botanisera bland. Många kålsorter har en beska som hjälper till att balansera feta maträtter. Tillsammans med naturlig sötma i frukt, som ex äpplen kan riktigt fina smakbalanser åstadkomma bland sött-salt-syrligt och beskt.
onsdag 22 december 2010
Smakkalendern Lucka 21 och 22
Lakrits från andra ställen än Italien har jag mig veterligen inte smakat och länge har jag varit nyfiken på hur den kan skilja sig åt från den kalabriska. Häromveckan fick jag täppa till den smakluckan då jag kom över lite prima Lakritsgranulat med ursprunget: Iran, Kina, Asien. Hmm lite mer exakt hade ju inte skadat, men det var i alla fall inte från Kalabrien.
Nu är ju granulat ofta mörkare (än lakritspulver), men detta är faktiskt riktigt kaffebrunt med gnister åt svart. Det doftar himmelskt mörkrostat kaffe med drag av choklad. Oväntat faktiskt. Smaken sen då, det är mycket kraftfullare med rostade toner som till och med drar åt det rökiga hållet. Riktigt fin, mild syra för ovanlighetens skull. Lååång eftersmak. Det här är ett extrakt som jag definitivt ska kombinera med choklad. Ni vet, det som är islänningarnas one and only när det gäller lakrits.
tisdag 21 december 2010
Smakkalendern Lucka 20


måndag 20 december 2010
Smakkalendern Lucka 19
Det som serveras får naturlig höjd, ligger väl synligt och får en fin lyster av marmorglansen. Så ner i källare och rota fram gamla fönsterbrädor. Presentation är första smakintrycket.
lördag 18 december 2010
Smakkalendern Lucka 18
I veckan fick jag årets varmaste julklapp när en person efter lite övertalning smakade på en dessert jag gjort. Det var lakrits i desserten och det gick "absolut inte att äta". Till hennes förvåning var det gott. Då var det bara att berätta att det är precis vad 9 av 10 säger som får prova på riktig lakrits.
Men chokladdesserten behövde inte avsmakas, för hur choklad smakar visste hon. Jag påpekade bara att denna chokladkaka kan möjligen skilja sig åt från hennes upplevelser och så blev det provsmakning av chokladdesserten också. Även om min provsmakare hade bakat åtskilliga chokladkakor i sitt liv åt hon aldrig choklad. Det var ju inte heller gott. Efter en stund utbrast hon: "Det här var också fantastiskt gott. Tack för att du bidrog till att jag blev av med två av mina fördomar!"
Det är nog som med allt i livet. Smakfördomar handlar om en själv, vad man tror sig veta och om och hur man bestämmer sig att handla därefter. Min smakfilosofi är: smaka, det "värsta" som kan hända är att du lär dig något nytt.
torsdag 16 december 2010
Smakkalendern Lucka 16
Ett varmt tack till kvällens deltagare på Dessertprovningen - eller smakresan - där ert intresse och genuina deltagande berikade min förståelse för smakerna i mina egna desserter.
onsdag 15 december 2010
Smakkalendern Lucka 15
Sedan kan du toppa med flingsalt, havssalt, koshersalt eller vad du nu föredrar för lyxvariant i salthyllan. Som du möjligen redan gör på biffen eller fisken.
Precis som i matlagning behöver sältan inte komma från salt. Prova att salta till desserten genom råvaror som i sig innehåller mycket sälta. Oliver till exempel. Skiva och blanda i en god chokladkaka är en bra första övning för dig som redan testat salt i kladdkakan. Krossad rålakrits upplever jag har en viss sälta, beroende på sort förstås, och på mina provningar har jag hört några säga detsamma. Det är pulvret som mer drar åt det söta hållet. Är vi inne på lakritsområdet så kan salmiak nämnas, med sin speciella sälta. Men börja med en nypa salt så får du en ny smakupplevelse.
tisdag 14 december 2010
Smakkalendern Lucka 14
måndag 13 december 2010
Smakkalendern Lucka 13
Till att börja med ska det vara en ren och helst ekologisk choklad. För hur man än smakar så är det något speciellt med de ekologiska varianterna när det gäller produkter med så få komponenter som choklad (bör ha).
Sen ska det vara havssalt och fint sådant. Det ska vara väl integrerat i chokladen, vara både bakgrundsmusik och samtidigt dyka upp då och då som en kunnig solist. Saltet ska vara en del i helheten. Med flingsalt i för grova korn blir det brutala kontraster som drar ned ridån för ytterligare smakupplevelser.
Jag har två favoriter:
L'artigianos mjölkchoklad med lakrits och havssalt. Det är den rosafärgade asken högst upp i mitten av stället. Otroligt fint balanserad choklad-lakrits-salt.
Den andra är en nyfunnen kärlek: Montezuma's mörka choklad, 70 % kakaohalt med fint havssalt. Utsökt balans mellan riktigt hög chokladsmak, en aning touch bitterhet, lätt sälta och rund sötma. Allt så välbalanserat att jag funderar över om detta kan vara idéernas choklad. Föreställ dig chokladfondant (varm chokladbakelse) i fast men ändå krämig form. Den lila förpackningen längst till höger.
söndag 12 december 2010
Smakkalendern Lucka 12
Smakkalendern Lucka 11
Det räcker med att sträcka det till: Säg mig vad du förväntar dig, så ska jag säga vad du tycker det smakar. Högt ställda förväntningar parat med rik kunskap borgar för bottennapp. Lågt ställda med samma erfarenhet gör dig kanske nöjd men sällan tillräckligt laddad och mottaglig för det som bjuds. Än svårare kan det vara om man är ovan att smaka på saker. Många har inställningen att jag kan inte och jag vet inte. Men det handlar om övning. Och alla kan, det är ju bara jag som vet vad jag tycker att något smakar.
Hur hänger det ihop med förväntningar? Bestämmer du dig i förväg för att X gillar jag/ gillar jag inte eftersom ... Då är chansen stor att du gillar/ogillar X - och risken är stor att du missar något som smakar helt annorlunda än du väntat dig. Receptet för nya smaköverraskningar kanske lyder: en allmänt nyfiken och öppen inställning parat med turen att då och då snubbla över nya smaker.
Fast ibland inträffar det magiska när den förväntade smakupplevelsen är högst ordinär och enkel men den upplevda resulterar i ett lyriskt deklamerande med en svävande blick.
PS Nobelgissningen var ju ... sådär rätt. Värre är ju att det rätta svaret var den megaklassiska och svårbalanserade kombi av mjölkchoklad och apelsin de bjöd på. Okej, gammeldansk kanske gjorde det hela spännande men ... bavaroise. Kom igen, det finns goda desserter utan gelatin.
fredag 10 december 2010
Smakkalendern Lucka 10
torsdag 9 december 2010
Smakkalendern Lucka 9
Ett exempel som jag fick till lunch häromdagen: avokado, turkisk fetaost, olivolja, dill, mynta, små plommontomater, rostade solrosdrön, massa citron, apelsin, ännu mer grovmalen svartpeppar, flingsalt. Höga smaker, balans mellan grundsmakerna, friskt och explosivt gott.
onsdag 8 december 2010
Smakkalendern Lucka 8
Blev maten för syrlig? Eller slant du med saltkaret? Beroende på vad du tillagar så kan en aning sötman rädda maten. Och nä, man behöver inte ha socker för att söta upp maten, som det heter på kockspråk. Honung, fast eller flytande, ger en annorlunda sötma som rundar av fint. Beroende på sort kan den ge blommiga toner. Agavesirap är ett annat spännande naturligt sötningsmedel. Gyllengul och flytande med nästintill frisk och mjuk sötma. Den använder jag nu gärna i olika desserter istället för socker.
Socker finns i en massa olika varianter. Välj det som har smaktoner som svarar mot övriga råvaror i maträtten. Farin med knäckig, aningens aning karamellierad sötma bryter fint mot laxens fetma, muscovadosocker - ljust med kolatoner och mörkt med lakritssmak - passar utmärkt i både mat och desserter.
När jag själv lagar mat tar jag gärna vad jag har form i av frukt och grönt och låter dessa ge sötman i maten. Då framhävs sötman av fruktsockret i råvaran som dessutom bidrar med sin egen unika smak i maten. Tomat, apelsin, äpple - bara att plocka något ur din fruktskål och experimentera.
tisdag 7 december 2010
Smakkalendern - Lucka 6 och 7
När kockar ska välja en oundgänglig råvara i köket är det många som säger citron. Jag är böjd att hålla med även om saltet är en lika viktig komponent. Kanske ska man prata om fyra (eller fem) nödvändiga smakförhöjare i stället. Och för att få fram eller höja upplevelsen av syrlighet är citron ett utmärkt val.
Första smakförhöjaren - syrlighet
Citron är den citrus med mest neutral smak. Den sticker inte ut åt något håll och det är viktigt då syftet här är att lyfta fram smakerna i det som tillagas. Andra citrus har olika karaktärer som påverkar smakintrycket. Grape har bitterheten, apelsiner blommig sötma, småcitrus än mer sötma och till och med den gröna kusinen lime har bittra drag. Visst kan man inte dra alla citroner över en kam - det finns varieteter - men generellt sett är citron mest syrligt neutral. Och saften färgar inte heller maträtten.
Använd citron till allt! Särskilt viktig är den i feta respektive söta maträtter. Citronens syra lättar upp, friskar upp och balanserar fetma och sötma. Därför ger citron och citrus överhuvudtaget så fantastiskt goda resultat i desserter.
Och ja, det är bara riktiga citroner som gäller.
lördag 4 december 2010
Smakkalenderns Lucka 5
Smakkalendern Lucka 4
fredag 3 december 2010
Smakkalendern - Lucka 3
Saffran blommar ut något fantastiskt i mejeriprodukter som smör, grädde och mjölk. Exemplen ligger nära till hands: saffransbröd, saffranspannkaka, olika bakverk och saffranstryfflar. Dosera rika smaker som saffran med försiktighet, i övermåtta kan det bli obehagligt. Men det är en fin balansgång. Det ska vara mycket saffran i lussebullarna. Nästan för mycket blir allra godast. Så 2 paket per sats lussebröd - det är min bästa uppfattning.
Och önskas inköpta saffransbakverk så rekommenderar jag varmt Fabriques saffranslängd. Massa saffran, ännu mer smör och en oemotståndlig fyllning.
torsdag 2 december 2010
Smakkalendern Lucka 2
Allt detta och ganska mycket mer påverkar din smakupplevelse. Det är något av det mest fascinerande med smak och smakpreferenser. Precis som att smaka av maten när den tillagas är förmågan att bedöma och urskilja smaker en inre resa. Det är fantastiskt roligt när man börjar upptäcka varför man gillar något. Lika intressant är att det att kunna sätta ord på sina upplevelser och beskriva med andra ord än "gott" när man uppskattar något.
Så vill du uppleva smaker, börja med din favoriträtt. Varför gillar du den. Vad smakar den. Hur serverar du den. Och smakar den annorlunda om du byter namn på den.
onsdag 1 december 2010
Smakkalendern hos Desserter utan gränser - lucka 1
Lucka 1
Smaka på maten. För alla som ägnar sig åt matlagning låter det banalt. I själva verket är detta den stora konsten. Vill man laga god mat så ska man börja med att smaka. Smaka på allt. Smaka på råvaran, dofta, känn och jämför med tidigare råvaror. Smaka sedan på alla steg i processen. Det är inte enklare och svårare än så.
Det låter buslätt men många hoppar över detta viktiga steg. Ursäkterna kan vara många: jag vet hur äpple smakar, jag gillar inte äpple, jag hinner inte, jag är mätt ... Att veta är dock inte detsamma som att känna, att vara nyfiken och öppen för varje ny situation - smakupplevelse.
Börja med att smaka och registrera dina intryck. Matlagning handlar om att känna sina egna referensramar. Hur bedömer jag sötma och sälta, vilken känslighet har jag för olika grundsmaker, vad gillar jag och varför. Smakupplevelser är subjektiva och det gäller att våga lita på sina egna upplevelser - det är steg 1 till att bli en god matlagare.
onsdag 17 november 2010
Boka plats på Lakritsprovning 2011
12/1
26/1
9/2
23/2
9/3
23/3
Lakritsprovningen äger rum hos Lakritsroten.
Den börjar kl 19 och pågår till ca 20.30.
Pris per person: 350 kr.
Bokning och betalning sker hos Lakritsroten, http://www.lakritsroten.se/.
Övriga frågor om provningen besvaras av här: lottaraab@desserterutangranser.se
måndag 8 november 2010
Juldessertprovning med Desserter utan gränser
Desserter utan gränser bjuder in till provning där deltagarna själva påverkar smakerna. Vilka smaker vill du uppleva i julens desserter och bakverk? Skicka in förslag via mejl – kanske din önskning går i uppfyllelse ...
Överraskas av hur uppfriskande desserter och bakverk som kan serveras i juletid. Provningen varvas med en presentation av hur du kan framhäva smaker, kombinera smaker och servera desserter på ett smakfullt sätt. Njut av desserter och få tips inför julbaket.
Tid och plats: Tisdagen den 23 november, kl 19–20.
Vasastans Ost & matmarknad, S:t Eriksgatan 90.
Pris 300 kr/person.
Bokning: Mejla lottaraab@desserterutangranser.se eller ring 070 379 66 32.
Uppge namn, adress, telefon och antal personer. Faktura skickas som bekräftelse på bokning.
Betalning senast 20 november är lika med bindande bokning.
Kontakta mig, Lotta Raab vid eventuella frågor.
Varmt välkommen!
onsdag 20 oktober 2010
Salmiakkolan på Facebook!
lördag 16 oktober 2010
torsdag 7 oktober 2010
Stor lakritskaka med ett glas mjölk
torsdag 23 september 2010
Lakritsprovning på Lakritsroten
Varmt välkommen på Lakritsprovning
Vad är lakrits? Vad smakar äkta lakrits? Vad är skillnaden mellan söt och salt lakrits?
Smaka dig fram till svaren på den nya trenden - lakrits. Vi provar lakrits som är söt, halvsöt, mjuk, seg, hård, salt och supersalt samt lakrits med choklad, citron och hallon ... Framför allt njuter vi av äkta lakrits och gourmetlakrits.
Provningen varvas med lakritskunskap och goda kombinationer med lakrits. Det blir en dessert med lakrits, lakrits med vin och tips om hur du kan använda lakrits i maten.
DATUM: Måndagen den 27 september, kl 19-20.30.
PLATS: Lakritsroten, Sveavägen 107.
BOKA DIN PLATS: Priset för provningen är 300 kr/person. Köp din biljett direkt i butiken Lakritsroten på Sveavägen 107.
Lakritsprovningen arrangeras av Lakritsroten i samarbete med Desserter utan gränser. Vi vill ge dig en smakfull helhetsupplevelse av lakritsvärlden.
fredag 17 september 2010
måndag 13 september 2010
Nyfiken på skillnaden mellan söt och salt lakrits!
Lördagen den 25 september kommer vi att göra desserter och bakverk som dignar - eller har en lätt touch - av lakrits i olika former. Lakrits passar också ihop med många goa smaker som choklad, hallon och andra bär, citrusfrukter. Så se fram emot den äkta lakritssmaken, fina kombinationer och snygga desserter.
Anmäl dig via länken. Varmt välkommen!
måndag 6 september 2010
Möhippa med höjd
torsdag 2 september 2010
Dessertprovning 8 september - boka en smakresa
NYHET! Nu finns också Salmiakkolan hos Vasastans Ost & matmarknad.
fredag 27 augusti 2010
Anmäl dig till Läckra minidesserter
När? Måndagen den 6 september
Tid? Kl 18-21.30
Var? Medborgarskolan, Hagagatan 23. Nära Odenplan.
Anmäl dig här!
tisdag 24 augusti 2010
Fänkål - örtig lakritsnjutning och god grönsak
Fänkål är en av de bästa grönsakerna. Den är krispig, fräsch, god både rå och tillagad, är både grönsak och kryddört i ett, har en mild, finstämd lakritssmak ... Det här praktexemplaret kommer från Helsingesparris. Hela fänkålen med de blaststora vipporna var över en halvmeter.
Fänkål passar finfint i en sallas med citron, apelsin, grape. Söta salladen, så blir det ett fint desserttillbehör. Se pannacottorna i förra inlägget. Fänkålen marinerades i limoncello, en utsökt citronlikör.
söndag 22 augusti 2010
Möhippa med Dessertprovning
torsdag 19 augusti 2010
Läckra minidesserter i skördetid
onsdag 18 augusti 2010
Lakritsrotplantan efter semestern
tisdag 17 augusti 2010
2 smaker glass
måndag 16 augusti 2010
Dessertprovning hos Vasastans Ost
Sensommarplanerna tar form. Nu är datum satt för första provningen hos Vasastans Ost.
Varmt välkomna!
Kom och upplev DESSERTER UTAN GRÄNSERs härliga kreationer på temat Svenska sommarsmaker. Provningen av desserter, bakverk och petit fourer varvas med ett föredrag om smak, smakkombinationer och smakfulla presentationer av desserter.
Tid och plats: Onsdagen den 8 september, kl 19–ca 20.
Vasastans Ost & matmarknad, S:t Eriksgatan 90.
Pris: 295 kr/person.
Boka: Telefon 0703796632 eller mejl lottaraab@desserterutangranser.se.
tisdag 10 augusti 2010
Naturen smaksätter drycken
Av helgen skörd väntar jag nu på experimenten som ska förse mig svartvinbärsessens och fänkålsdito.
Apropå sensommarskörd och kärleken till densamma ska ni klicka in på denna blogg. Vilken vacker närbild på vinbären sen!
måndag 9 augusti 2010
Efter semestern kommer de svarta vinbären ...
... och i helgen har de funnits i mitt liv i mängder. Tänk att arbetsveckan efter semestern kan börja med rosa bubbel med och utan vinbär (efter bara några minuter tränger faktiskt smaken fram i den mousserande drycken!).
Jag har besökt en sommelierkollega och insupit massor av frisk luft, kunskap om vin i kombi med mat (läs desserter) och förädlat bär i olika former.
Låt oss börja med en aperitif.
onsdag 4 augusti 2010
Skördetider börjar med färg
Vinbär är ett underbart bär som nu ska få göra sällskap med olika desserter och bakverk i experimentköket. De röda går ut lite lätt med att färgklicka en krämig chokladpetitfour med mjölkchokladgömma. De svarta kommer undan genom att vara nästan fulländat bittersyrliga med den där dova sötman som bubblar fram.
måndag 2 augusti 2010
Lakritsroten öppnar i nya lokaler
fredag 23 juli 2010
Lakritsrot som blommar
För alla som vill se en Lakritsrot som blommar, bege er å det snaraste till Bergianska trädgården i Stockholm! De flesta blommorna hade tröttnat på den stockholmska tropikhettan.
Det ser ut som en stor buske eller ett träd, tittar man närmare vid marken visar det sig att det är flera plantor.
söndag 18 juli 2010
Sublima semestersmaker
Smaka och njut av det enkelt tillredda som får semestersjälen att börja längta nya utmaningar ...
torsdag 8 juli 2010
Lakritsplantan har växt till en växt
måndag 5 juli 2010
Semesterläsning
måndag 28 juni 2010
Miniminiprincess
söndag 27 juni 2010
Salmiakkolan säljer som aldrig förr
lördag 26 juni 2010
... och här är Lakritsplantan på 2-månadersdagen
onsdag 23 juni 2010
Lakritsplantan skjuter i höjden ...
tisdag 22 juni 2010
Suckatcitron
söndag 20 juni 2010
Desserten till det kungliga bröllopet
Och sen tårta med mer mousse, rosarött (smultron) och vit choklad ... Tårtan täcktes av sprejad vit choklad. Chokladen ser ut som en matt, mjuk sammetsmatta och är också helt len i strukturen. Sprejningen görs med en maskin som ser ut som en stor vattenpistol. Chokladen smälts och sprejas sedan som vatten i en högtryckstvätt. Mycket häftigt att göra och mycket effektfullt resultat.
fredag 18 juni 2010
torsdag 17 juni 2010
måndag 14 juni 2010
Mer jord - desserter och trädgårdsarbete hand i hand
söndag 13 juni 2010
lördag 12 juni 2010
Laktosfri Salmiakkola
fredag 11 juni 2010
Minikylskåp till latten
torsdag 10 juni 2010
Läskande och gott
tisdag 8 juni 2010
Lakritsplantan 1, 5 månad
Lakritsfröet växer och knakade ur bostad ett efter 1 månad. Eftersom den är en ärtväxt så gillar den att slingra sig. Nu är den 12 cm och får nya bladpar varje vecka. Blommorna ska vara lila. Så otroligt lättskött! Frön hittade jag på Lakritsroten.
måndag 7 juni 2010
Nytt till Salmiakkolan
lördag 5 juni 2010
Jord, pulver och småsten
Ahh, nickar jag instämmande och knaprar vidare på min chokladjord - se Från jord till blomma.
För lite mer tuggmotstånd kan lämpligen småsten från Beriksson Import & Choklad väljas. Helt naturliga med ekolakrits och bara lite till.
fredag 4 juni 2010
Smaskens gillar Salmiakkolan
torsdag 3 juni 2010
Färska mandlar med ett fulländat krisp
Det är en sådan ynnest att få smaka nya, färska och riktiga råvaror. Sådana som man ätit länge men i ett annat stadie. Mandlar är vanligast torkade och att uppleva det mjuka krispet när en mjölkvit mandel delas mellan tänderna är fantastiskt. Det fulländade krispet. Sedan kommer en mjuk, rund och också mjölkmild nötsmak. Subtilt, elegant, jordnära. Att komma tillbaka till de naturnära smakerna är inte en trend, det är viktigt. Det ger lycka.
Servera i en sallad med en mild olja, flingsalt och färska jordgubbar.
onsdag 2 juni 2010
Franska smaker och kolatillverkning
För att pausa lite var jag en sväng på Apéritif à la francaise, Hasselbacken, för lite fransk inspiration. Höjdpunkten var färska mandlar och inspirerande samtal om bubbel/champagne. En ny smakvärld håller på att öppna sig.
fredag 28 maj 2010
NYHET! Sommardesserter i DESSSERTER UTAN GRÄNSERS tolkning
Upplev nya härliga tolkningar av svenska sommarsmaker. Provningen av desserter, bakverk och petit fourer varvas med DESSERTER UTAN GRÄNSERS tips om smak, smakkombinationer och smakfulla presentationer av desserter.
Tid och plats: Måndagen den 14 juni, kl 19–20.30. Vasastans Ost & matmarknad, S:t Eriksgatan 90. Pris 295 kr/person.
Boka: Via mejl lottaraab@desserterutangranser.se eller telefon 070 379 66 32. Uppge namn och telefon. Betala till bankgiro 440-9157 senast 10 juni
torsdag 27 maj 2010
onsdag 26 maj 2010
Lakritsplantan snart 1 månad
lördag 22 maj 2010
Dessertprovning nu på onsdag!
Ja! Salmiakkolan kommer att finnas på prov och till försäljning.
Klicka på rubriken för all info.
fredag 21 maj 2010
Poserande Lakritsplanta
Efter nästan 3 veckor har Lakritsplantan:
- fått ett litet blad till à la adamsäpple
- växt ytterligare några centimeter
- fått en "övre" rankare stängel
- blivit en riktig posör
torsdag 20 maj 2010
Prinsessbakelse från Petit France på förekommen anledning
onsdag 19 maj 2010
Rosa rabarberlyxdrink
tisdag 18 maj 2010
Bitter grapesorbet väl värd en strandpromenad

Den är inte lätthittad - go glass i Stockholm - om man är en svårflörtad en. Därför är det värt ett foto och en rekommendation när Stikkinikki nere vid Stadshuset serverar grapesorbet som får de bittra smaklökarna att jubla - väl balanserat med sorbetsötma och en krämig konsistens. Ytterligare ett plus är mängden för de som gillar american size - på bilden är bara halva kulan uppäten. Ekologisk är den också!
måndag 17 maj 2010
Möhippa och Läckra minidesserter
söndag 16 maj 2010
fredag 14 maj 2010
Allt om lakrits
tisdag 11 maj 2010
Dessertevent hemmahos, Läckra minidesserter, planeringsmöte, lakrits som skjuter i höjden
måndag 10 maj 2010
Lakritsen gror
söndag 9 maj 2010
Nu är det snart Dessertprovning! 26 maj kl 17-19
DESSERTER UTAN GRÄNSER
välkomnar till
Dessertprovning på Fattoria Italiana
Upplev olika desserter och bakverk med härliga och oväntade smakkombinationer.
När! Onsdagen den 26 maj 2010 på Fattoria Italiana.
Var! Fleminggatan 91, T Fridhemsplan, uppgång S:t Eriksgatan.
Tid! Kom när du vill mellan klockan 17–19, men boka i förväg! Drop in i mån av plats.
Pris! 100 kr/person för tre olika desserter, en och annan överraskning och massa inspiration.
Hur! Ta med nyfikna smaklökar. Boka senast 24 maj 2010! Antingen via lottaraab@desserterutangranser.se eller direkt hos Maria på Fattoria Italiana.
fredag 7 maj 2010
En liten smula
Kladdkaketårta, Kolachokladtårta, Jordnötskaka, Rocky road-munsbit, Pistage- och chokladskorpa. Och så lite vispad grädde.