måndag 14 december 2009

Dessertkalendern Lucka 15

Macarontips

Hade ett ärende till Chokladfabriken idag och såg att de hade ett par, tre olika macarons.
Till min förtjusning delade en i personalen med sig om några av stegen i deras macaronprocess. Dessa vill jag genast sprida vidare. Att få är stort, att ge är större!

1. Specialimporterat mandelmjöl från Frankrike
2. Sikta mjölet med florsockret och - helt nytt för mig - lufta blandningen till dagen därpå.
3. Äggvita på box! Inget för hemmadessertare men en hjälp för professionella diton.
4. Baka av med öppet spjäll först och sedan stängt. Allra bäst ska det tydligen vara i stenugn. Kanske dags att testa att baka macarons på bakstenen?

Kolla in: http://www.chokladfabriken.com

Dessertkalendern Lucka 14




POLKAMARÄNG

Experimenten går vidare med nya marängskapelser.

Polkamaräng - tänk snötäckta toppar i svagt morgonrodnande rosa skimmer.
Ett litet bakverk som har det mesta: form-elegans-krisp-färg-höga smaker.

Håll utkik efter recept i någon kommande lucka.