SALMIAKKOLA

Handgjord gräddkola med äkta lakrits
Om Salmiakkola
Salmiakkola är en handgjord gräddkola med äkta lakrits. Våren 2010 experimenterades Salmiakkolan fram med utgångspunkt i ett klassiskt gräddkolarecept. Tillverkningen är småskalig och vår smakfilosofi är att Salmiakkolan ska göra dig smaknöjd.

Under Lakritsfestivalen 20-21 april 2013 utsågs Salmiakkolan till Sveriges favoritlakrits 2013. Läs pressmeddelandet här. På Lakritsfestivalen 22-23 mars 2014 vann Salmiakkolan i hård konkurrens även då priset som Sveriges favoritlakrits 2014. Pressmeddelandet kan du läsa här. 2015 blev det tredje gången gillt, Salmiakkolan blev Sveriges favoritlakrits 2015.Salmiakkolasås
Under hösten 2014 presenterar vi Salmiakkolasåsen - glittrande svart njutning att förgylla desserter, bakverk och glass med. Tänk er Salmiakkolans hela smakpalett av mjuk och gräddig sötma, sälta, syrligt och fruktigt salmiaksting samt lakritsens subtila, bittra eftersmak. Allt detta har vi ringlat ner i en fin burk. Salmiakkola som kolasås!

En burk väger ca 300 gram (nettovikt 170 gram). Öppnad burk förvaras i kyl.På Facebook hittar du aktuell info om  Salmiakkola.
SAGT OM SALMIAKKOLAN

Det kom ett mejl:

"Tack för världens godaste godis!!"
/Mattias
 

"Godaste lakritsen jag ätit."

"Salmiakkolan är en sann glädje för oss som älskar salmiak! Utöver en fantastisk smak som inte kan beskrivas i ord, utan måste upplevas, är den så vackert förpackad!

Jag köpte min i Hötorsghallen hos P&B! På väg därifrån undrade jag VARFÖR jag inte köpte alla! :)) Kan varmt rekommenderas." Hemskapat

"Salmiakkolan - gräddig och underbart salt på en och samma gång." Lantliv nr 1 2011

Jens Linder på Aptitretarna på dn.se om Salmiakkolan - "en av de godaste kolorna jag satt tänderna i".
Olioli & Mia's mat

Annika med bloggen Smaskens.

"Roligt att fler upptäckt just denna! Köpte med mig en mängd varor från Lakritsfestivalen, och denna kola var den starkast skinande stjärnan av dem alla. Knäcktoner och saltbeströdd, en dröm!" Mikkans kommentar på Smaskens.

"Det här är den godaste kolan i mitt liv." Benjamin, Lakritsfestivalbesökare.

"Kolan är det bästa på hela festivalen. Perfekt balans mellan sötma och sälta." Sara, Lakritsfestivalbesökare

"Hit har jag kommit flest gånger och smakat." Ung liten dam på Lakritsfestivalen.

"Det här var så gott att jag måste ta en till." Lillkille som slängde sig på golvet i sin förtjusning på Lakritsfestivalen.

"Kolan var helt klart höjdpunkten på festivalen. Hela familjen älskade den :)" Jennie, kommenterar på bloggen och recension på hennes blogg Kakburk av glas.