fredag 17 februari 2012

Lakrits med exotisk frukt


I morse bjöds det på mango med italiensk maräng och fint krossas rålakrits i Svt Gomorron. Exotiska frukter med sina parfymerade, söta, friska aromer tuffas till sådär lagom utmanande av lakritsen. Det räcker med din favoritfrukt, äkta rålakrits - stång eller pastiller - och ett gott krämigt tillbehör. Jag gillar alla feta yoghurtar som man kan välja att söta eller inte. Ju högre fetthalt desto sötare upplevs deras smak, så ofta är tillsatt sötma onödigt. Tänk på att frukten också har sin sötma. Sen på med den krossade äkta lakritsen, som jag kallar rålakritsströssel.

Går det använda lakritsgodis, undrar kanske någon. Njej, det är inte möjligt att få den riktiga lakritssmaken om man inte använder råvaran. Dessutom är det mycket lättare att laga god mat om man kan styra smakerna - och då behövs så rena råvaror som möjligt. Rålakrits hittar ni hos Lakritsroten på Sveavägen 107.

På bilden är mangon marinerad med bland annat chili. Chili och lakrits - en utmaning som faller vissa av oss i smaken. Våga prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar