fredag 27 april 2012

Säsongens första glass


Foto © Sandra Gunnarsson

Solen värmer för första gången på länge, knopparna har precis slagit ut och väntar på sista skjutsen vårvärme och - första glassen har körts - det om något är ett riktigt säkert tecken på att sommaren hägrar. Vi provar nya smaker inför försommarens öppna Dessertprovning. Datum kommer inom kort här, så håll utkik.

På bilden ser ni en underbar kombination med lakrits som alla besökare på Lakritsfestivalen förra helgen säkert provade i någon form. Hallon och lakrits. Här är det vaniljglass, färska hallon och rålakritssströssel = mortlad rålakrits.

Så börjar också sökandet efter årets glassupplevelser. Var finns godaste glassen i Stockholm? I landet?

1 kommentar:

  1. Min absoluta favoritglass finns i Malmö: Lilla Glassfabriken på Holmgatan som gör egen glass med fantastiskt mycket smak. En kula lemoncello är ett måste för att inviga glassäsongen. Bor ju inte i Malmö längre, så det blir inte så många besök - men var där förra veckan. Såg att de hade både lakritsglass och en fifty-fifty som var just lakrits och hallon. Ska smaka det nästa gång, var så säker!

    Måste annars tacka för tipset om rålakritsströssel som du delade med dig av på Odontologisk riksstämma. Har använts flera gånger - ett enkelt sätt att få vardagslyx. Har liksom alltid rålakritspastiller i väskan, så det är inget som kräver nån större planering.

    SvaraRadera