Här har vi komponerat en pannacotta där sötman kommer från lemon curd. Den ger även en viss
struktur, som gör att det går bra att dra ned på gelatinet. Här möter den lena, gräddiga sötman citronens soliga syra och tillsammans med salmiakstinget i kolasåsen blir det en finstämd balans av ljuvliga smaker.  
4 små portioner                                     
Ingredienser
0,5 gelatinblad                                                               
1,5 dl grädde                                                                
1 msk lemon curd                                                        citronzest                                                                      
några saltkorn
Blötlägg gelatinbladet.
2.      Koka upp grädde, lemon curd, citronzest och salt.
3.     
Ta kastrullen från värmen och rör ner det
urkramade gelatinbladet så att det smälter. 
4.     
Häll upp i portionsformar och låt svalna i kyl
ca 4 timmar.
5.     
Toppa med ett tunt lager Salmiakkolasås.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar