onsdag 9 december 2009

Dessertkalendern Lucka 10

Chokladmacaron och ett steg närmare målet

Tillbaka på julbordsjobbet - desserter, bakverk och bröd - och till min stora glädje tog alla macarons slut i helgen. Samtidigt damp nya gourmet (www.gourmet.se) ned i brevlådan och som på beställning delade Sébastien Boudet, macarongurun från Petite France, med sig av ett macaronrecept. Jag säger ett recept, för det är tveksamt om det är the real thing som han använder sig av i sin egen superhemliga produktion. Dessutom får man lov att läsa lite mellan raderna och lägga till sin egen kunskap.

Jag bakade recept rakt av som det stod men vispade äggvitan till toppig, glansig och rätt styv maräng. Jag siktade noggrannt och mycket tålmodigt och allt som inte gick igenom fick inte vara med. Det var en av nycklarna till det goda resultatet, är min gissning.

På första bilden syns de utspritsade skapelserna.

På den undre bilden är de avbakade. Den lilla toppen är svår att undvika, jag har inte kommit på hur än. Tror det har att göra med konsistensen på smeten, kanhända gör jag den för seg/hård.


Nu återstår att se hur de ska fyllas. Det blir imorgon det. Dessutom kommer Nobeldesserten att dukas upp. En morgondag att emotse med spänning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar