tisdag 23 mars 2010

Ett recept, flera kockar - lika många smaker

Tack alla Läckra minidessertdeltagare för en inspirerande kväll!

Något av det mest fascinerande med desserter - och matlagning överhuvudtaget - är att ett recept nästan aldrig smakar likadant när olika personer gör det. Bland yrkeskockar är detta känt, för kursdeltagare kan det tyckas onödigt att smaka på "samma" dessert flera gånger. Döm om deras förvåning när de sedan upptäcker skillnader i desserterna. Och vilken ljuv musik i mina öron när alla började prata om syrligare kräm eller sötare balans och smaker som renar och rundar av. För mina deltagare blev det en tydlig aha-upplevelse, precis som jag upplevde en av de första lektionerna i Grythyttan. 40 kockar, 40 risotto. Alla smakade olika!

4 kommentarer:

  1. Ja, men ingen risotto var tillräckligt "lös".
    Duktiga du!!

    SvaraRadera
  2. Sofia Ljungquist24 mars 2010 kl. 08:14

    Tack själv Lotta! Det var en jätteinspirerande kväll! mvh Sofia

    SvaraRadera
  3. Vi tackar också för denna kväll. Är i full gång och jagar lakritspulver.
    Anki och Åsa

    SvaraRadera
  4. Kul att ni gillade kvällen.

    Lakritsroten på Odengatan 15 har både lakritsråvaror och godis.

    Risotto: Ja, och alla hade svenskkonsistens. Genast fick vi veta bättre och nu har vi både vett att kräva en krämig - närapå rinnande - risotto och förhoppningsvis förmågan att åstadkomma en, eller hur?!

    För alla som ska göra risotto finns en gyllene regel: Never ever leave the risotto!

    SvaraRadera