Tack alla Läckra minidessertdeltagare för en inspirerande kväll!
Något av det mest fascinerande med desserter - och matlagning överhuvudtaget - är att ett recept nästan aldrig smakar likadant när olika personer gör det. Bland yrkeskockar är detta känt, för kursdeltagare kan det tyckas onödigt att smaka på "samma" dessert flera gånger. Döm om deras förvåning när de sedan upptäcker skillnader i desserterna. Och vilken ljuv musik i mina öron när alla började prata om syrligare kräm eller sötare balans och smaker som renar och rundar av. För mina deltagare blev det en tydlig aha-upplevelse, precis som jag upplevde en av de första lektionerna i Grythyttan. 40 kockar, 40 risotto. Alla smakade olika!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja, men ingen risotto var tillräckligt "lös".
SvaraRaderaDuktiga du!!
Tack själv Lotta! Det var en jätteinspirerande kväll! mvh Sofia
SvaraRaderaVi tackar också för denna kväll. Är i full gång och jagar lakritspulver.
SvaraRaderaAnki och Åsa
Kul att ni gillade kvällen.
SvaraRaderaLakritsroten på Odengatan 15 har både lakritsråvaror och godis.
Risotto: Ja, och alla hade svenskkonsistens. Genast fick vi veta bättre och nu har vi både vett att kräva en krämig - närapå rinnande - risotto och förhoppningsvis förmågan att åstadkomma en, eller hur?!
För alla som ska göra risotto finns en gyllene regel: Never ever leave the risotto!